Engelse Taxi
Ons Blog - Creatieve bezige Bijen

De Engelse Taxi.

Speelgoedauto Engelse Taxi

De mooiste ideeën komen toevallig. Ik kwam de auto rechts tegen als afbeelding.

Qua vorm lijkt hij wat op een Engelse Taxi. De motorkap zou iets langer moeten zijn, maar dan klopt het helemaal. De Austin FX4 was de 1ste Engelse Taxi. En dat is een leuke auto met een lange geschiedenis.

 

Austin FX4

Hij is een echt icoon geworden als London Taxi. Gescheiden bestuurders- en passagierscompartimenten, authentiek design en natuurlijk zwart. Zwart was geen verplichting, maar werd gewoon mooi gevonden. De 1ste Engelse taxi was dus een Austin FX4 en rolde in 1958 van de band. De laatste in 1997. De opvolger was de TX1, TX2 en de TX4. Qua styling leken ze op de FX4. Dit om het tijdloze design te behouden. Het straatbeeld werd nog tot 2010 bepaald door de FX4. Omdat in 2013 nieuwe kwaliteitseisen voor de luchtkwaliteit kwam, werden toen noodgedwongen alle taxi's ouder dan 13 jaar verbannen.

 

De auto is handgemaakt van Resthout en kan onbehandeld of alleen gewaxed geleverd worden. Op aanvraag natuurlijk ook geverfd in elke gewenste kleur. Maar onbehandeld of gewaxed is voor kleine kinderen wel zo veilig

Hij is te koop in 2 verschillende maten:

  1. 10,5 x 7,3 cm (l x h) voor € 7,50
  2. 7,3 x 5 cm (l x h) voor € 6,50
  3. Prijzen zijn voor onbehandeld of gewaxed. Voor verf of lak komt er €2 bij.

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. Verzendkosten.

 

Kijk maar eens naar de plaatjes. Heb je vragen of vindt je de site gewoon leuk? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

 

Het gehele assortiment van "Natuurlijk Houthandwerk" wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd. Elk stuk is handwerk en dus uniek.

 

 

Copyright © 2015 All rights Reserved - Natuurlijk Houthandwerk

Creatieve Bezige Bijen

  • Sieneke en Dirk
  • Creatief denken
  • Oplossingen bieden

 

Natuurlijk Houthandwerk

  • Decoratie voor binnen en buiten
  • Accessoires van Steigerhout en hout
  • Speelgoedauto's
  • Leuke ideeën voor Tuin en Dier