Stoomtrein FRD One
Ons Blog - Creatieve bezige Bijen

Stoomtrein FRD One

Speelgoedtrein FRD One

Treinen spreken tot de verbeelding. Wie wilde vroeger niet machinist of piloot worden? Ook onze kleinzoon vindt treinen geweldig. Kijken bij een rinkelende en knipperende spoorwegovergang en de dan voorbijzoevende trein zien, horen en voelen, dat is het einde.

 

Onderstaande een stukje geschiedenis uit een zeer uitgebreidt artikel op Wikipedia. Ga eens kijken. Leuk en leerzaam.

De eerste stoomlocomotief ter wereld werd in 1804 door Richard Trevithick in Engeland gebouwd. Deze machine was vanwege sommige kinderziekten, maar vooral doordat de machine te zwaar was voor de paardentramsporen, niet praktisch toepasbaar. De eerste echt praktisch toepasbare stoomlocomotief werd The Rocket, gebouwd door spoorwegpionier George Stephenson en zijn zoon Robert Stephenson. Deze locomotief was een van de deelnemers aan de Rainhill Trials van 1829, een wedstrijd uitgeschreven door de directie van de (destijds in aanleg zijnde) Liverpool and Manchester Railway. De Rocket was, van de vijf deelnemende locomotieven, de duidelijke winnaar. Opmerkelijk is de mate waarin deze locomotief reeds de "klassieke vorm" van een stoomlocomotief heeft.

 

Tegelijkertijd is opmerkelijk welke technische ontwikkeling de stoomlocomotief in de daarop volgende 100 jaar heeft doorgemaakt ten aanzien van snelheid, trekkracht en bedrijfszekerheid.

 

Stoomtrein FRD One, op ambachtelijke wijze gemaakt.

 

Stoomtrein FRD One is een set bestaande uit 1 Stoomlocomotief en 2 wagons. De stoomketel, uitlaat, koppelingen en alle assen zijn van beukenhout. De chassis en wielen zijn van vurenhout. De assen kunnen vrij draaien. De Locomotief is voorzien van een koppeling voor het aanhaken van een wagon.

 

Er zijn 2 soorten wagons. De tussenwagon met 2 koppelingen en de laatste wagon. De laatste wagon heeft uiteraard maar één koppeling. De wagons hebben een uitsparing van ca. 2 cm breed en diep en 5 cm lang voor het plaatsen van lading.

 

De set wordt standaard onbehandeld of alleen gewaxed geleverd. Op aanvraag natuurlijk ook geverfd in elke gewenste kleur, maar hiervoor is een meerprijs van €2 per stuk. Dus voor een hele set is dat €6. Maar onbehandeld of gewaxed is voor kleine kinderen wel zo veilig.

Te koop als set, maar je kunt ook elk stuk apart kopen:

 1. Locomotief ca. 12 x 3,2 x 6,9 cm (l x b x h) voor € 13,95
 2. Wagon met 2 koppelingen ca. 13 x 3,2 x 5,8 cm (l x h) voor € 9,50
 3. Wagon met 1 koppeling ca. 10,5 x 3,2 x 5,8 cm (l x h) voor € 7,50
 4. Koop je de hele set, dan betaal je €1 minder en dus €29,95

 

Prijzen zijn voor onbehandeld of gewaxed. Voor verf of lak komt er €2 per stuk bij.

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. Verzendkosten.

 

Kijk maar eens naar de plaatjes. Heb je vragen of vindt je de site gewoon leuk? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

 

Het gehele assortiment van "Natuurlijk Houthandwerk" wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd. Elk stuk is handwerk en dus uniek.

 

Copyright © 2015 All rights Reserved - Natuurlijk Houthandwerk

Creatieve Bezige Bijen

 • Sieneke en Dirk
 • Creatief denken
 • Oplossingen bieden

 

Natuurlijk Houthandwerk

 • Decoratie voor binnen en buiten
 • Accessoires van Steigerhout en hout
 • Speelgoedauto's
 • Leuke ideeën voor Tuin en Dier